Nyomozást indítottak a hatóságok az Egyesült Államokban egy baleset miatt, amelyben egy repülőtéri munkás életét vesztette, miután egy kiszolgáló jármű a repülőgépnek nyomta őt.

Amerikai lapértesülések szerint a baleset a múlt hét szerdán történt Atlantában a Hartsfield-Jackson Nemzetközi Repülőtéren. A G2 Secure Staff dolgozója a United Airlines egyik járatára pakolta a csomagokat a T jelű előtéren, amikor a kiszolgáló jármű elindult és odanyomta a dolgozót a repülőgép törzséhez.

Fotó: United Continental Airlines

A dolgozó segítségére kollégái siettek, akik elirányították a kiszolgáló járművet, majd kollégájukkal azonnal a közeli Grady Memorial kórházba siettek, de életét nem tudták megmenteni. A munkáltató részvétét fejezte ki munkavállalójuk családjának és barátainak.

Az atlantai rendőrség az esettel kapcsolatban közölte, hogy egyelőre nem gyanúsítottak meg senkit, az Egyesült Államok munkavédelmi és egészségügyi hatóságai indítottak vizsgálatot az eset feltárására.

A repülőtér közleményt adott ki, közlésük szerint az ilyen esetek rendkívül ritkák, de mindent megtesznek a légitársaságokkal és az alvállalkozóikkal együtt, hogy megelőzzék a hasonló baleseteket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.