A magyar léginavigációs szolgáltató 2022 szeptemberében induló légiforgalmi irányító képzésére legkésőbb április 18-ig lehet jelentkezni.

A tanfolyamra a 20. életévüket betöltött, európai uniós állampolgárok jelentkezhetnek, akik a magyar nyelvet anyanyelvi szinten ismerik. Az említetteken túl érettségi és angol középfokú komplex nyelvvizsga, vagy azzal egyenértékű bizonyítvány szükséges.

A mindössze néhány perc alatt, online elvégezhető jelentkezésnél egy fényképes önéletrajzot kell feltölteni, illetve a szükséges bizonyítványok adatait megadni.

A légiforgalmi irányító munkakör betöltéséhez olyan képességek, készségek szükségesek, mint a gyors reakció, nagyfokú figyelemmegosztás, higgadtság, stressz- és monotóniatűrés. A jó légiforgalmi irányító magabiztos és felelősségteljes, kiválóan priorizál, villámgyorsan dönt, valamint egyedül és csapatban is helytáll.

Infógrafika a légiforgalmi irányítók kiválasztásának folyamatáról. (Forrás: HungaroControl)

A jelölteket összetett folyamat során választják ki a HungaroControl szakemberei. Olyan alapvető képességeket vizsgálnak, amelyekre építve a későbbiek során nagy valószínűséggel alkalmassá válhat valaki a légiforgalmi irányítói munkára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kiválasztás első lépése a kétrészes FEAST teszt. A FEAST I tesztírások április végéig, míg a FEAST II tesztírások május közepéig zajlanak. A képességfelmérők sikeres teljesítéséhez elengedhetetlen a magabiztos középfokú angol nyelvtudás.

Ha szeretnél még többet megtudni a kiválasztásról és a képzésről, akkor kattints ide. A hivatásról pedig egy fiatal légiforgalmi irányítóval készült interjúnkból szerezhetsz további információkat.

Amennyiben úgy érzed, hogy ez egy életre szóló hivatás lehet számodra, küldd be a jelentkezésedet még ma a HungaroControl karrier oldalán!