Ismét kitolták a napokban lejáró határidőt, legkésőbb jövő június végéig kell visszafizetnie az Alitaliának a 900 millió eurós állami kölcsönt. A cég eladási folyamata közben javában zajlik, de nem tudni, mikor hirdetnek eredményt.

December 15-én járt volna le az Alitalia állami segélyének visszafizetésére szóló határidő, de az olasz kormány ismét adott haladékot a csődvédelemben működő légitársaságnak – írja az aero.de portál az olasz hírügynökségre hivatkozva.

A 900 millió eurós állami kölcsönt az Alitaliának esetleges új tulajdonoshoz kerülése után 30 nappal, de legkésőbb 2019. június 30-ig kell visszafizetnie.

Ismét lélegzetvételhez jutott a cég (Fotó: AIRportal.hu)

A legutóbb októberről tolták december közepére a határidőt. A legfrissebb hírek szerint december 12-én találkozik Luigi di Maio gazdaságfejlesztési miniszter a szakszervezeti képviselőkkel, megvitatni a cég eladását.

A legesélyesebb vevőjelölt az Alitaliát a vonathálózattal összekapcsolni tervező állami vasúttársaság, az Easyjet pedig egy szanált, tehát karcsúsított cég iránt érdeklődne. Az aero.de minapi cikke szerint a Delta Airlines is a kérők között lehet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Alitalia immár több mint másfél éve működik csődvédelemben, amióta a résztulajdonos Etihad-csoport elzárta a pénzcsapot, mert a szakszervezetek nem fogadták el a légitársaság átszervezésére szóló javaslatot.