Megint összekoccant két repülőgép az Egyesült Államokban, ezúttal egy 747-es és egy 737-es találkozott össze, de szerencsére senki nem sérült meg a balesetben.

A Flightglobal információi szerint a Baltimore/Washington Nemzetközi Repülőtéren (BWI) koccant össze a két gép. A Boeing 747-400-as az Atlas Airnek teljesített charter járatot, és épp a felszálláshoz gurult, amikor a jobb oldali szárnyvég összeért a Miami Air International 737-800-asa vízszintes vezérsíkjával.

Az Atlas Air és a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) megerősítette a szaklap információit, a hatóság szerint a baleset helyi idő szerint este negyed 11-kor történt. A balesetet még vizsgálják, az eddigi információkhoz képest az FAA annyival mondott többet, hogy a Miami Air gépe parkolt, tehát nem voltak rajta utasok, amikor a két gép összekoccant.

Az Atlas Air közlése szerint a balesetben senki nem sérült meg, az esetet a hatóságokkal együtt vizsgálják. Azt nem tudni, és az adatbázisokból sem derül ki, hogy az Atlas Air hova tartott, amikor a baleset történt és azt sem, hogy hány utas volt a fedélzeten.

A China Southern gépének segédhajtóműve a baleset után. Fotó: Port Authoroty.

Csak idén ez a harmadik nagyobb koccanásos baleset, az első még január 5-én történt a Toronto – Pearson Nemzetközi Repülőtéren (YYL), ahol a Sunwing Airlines és a Westjet Boeing 737-800-asa ért össze. A Westjet gépe éppen a gurulóúton várakozott, a Sunwing gépét pedig hátratolták, és előbbi gép farokrésze a másik szárnyvégének ütközött és kisebb tűz is keletkezett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A másik eset a havazással és elázással sújtott New York JFK repülőtéren történt január 6-án. Itt a China Southern és a Kuwait Airways Boeing 777-esét sikerült egymásnak tolni. A kínai légitársaság gépének jobb oldali szárnyvége ütközött a Kuwait Airways triplahetesének farokrészével, a képek alapján a gép segédhajtóműve (APU) károsodott.