Kiadta az USA közlekedési minisztériuma az Európa és az USA közötti járatok indításához szükséges engedélyt a Norse Atlantic Airways diszkont légitársaságnak.

Az Egyesült Államok közlekedési minisztériuma (Department of Transportation – DOT) január 14-én adta ki a hozzájárulását az oslói központú, hosszútávú járatokat tervező légitársaság számára a transzatlanti, menetrend szerinti és charterjáratok indításához.

A Norse Atlantic Airways az utazási szabályok függvényében idén tavasszal tervezi a járatok elindítását, de a repülőjegyek értékesítését egyelőre nem kezdte meg. A cég tavaly december végén szerezte meg a norvég hatóságoktól a légi üzemeltetői engedélyt (AOC), és ekkor vette át első Boeing 787-9 Dreamlinerét.

A légitársaság kezdetben három, majd összesen 15 darab, kétosztályos fedélzeti berendezésű Dreamliner üzemeltetését tervezi, elérhető áron és környezetbarát módon kívánja összekötni transzatlanti járataival Európát és az Egyesült Államokat.

Forrás: Norse Atlantic Airways

A Norse Atlantic Airways elsőként a norvég főváros és New York között repül majd. A nyári időszakban a floridai Fort Lauderdale-lel és a kaliforniai Los Angelesszel bővülne a hálózat, valamint Párizst és Londont is összekötnék az óceán túlpartjával. A tervek szerint New York és Los Angeles esetében is a városközpontoktól távolabb eső repterekre és nem a fő légikikötőkbe repülnének a járatok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint megírtuk, Bjorn Kjos, a Norwegian egykori alapító-vezetője tavaly márciusban röviddel azt követően jelentette be, hogy újra megpróbálkozik egy transzatlanti, fapados járatokat üzemeltető légitársaság indításával, hogy a csődeljárás alatt lévő egykori cége közölte, végleg felhagy a hosszútávú járatokkal. Bjorn Tore Larsen Norse-vezérigazgató szerint a transzatlanti piac a járvány után újra ugyanolyan ígéretes, az üzleti utasok és turisták körében is népszerű lesz, mint 2019-ben, erre építik az üzleti stratégiájukat.