A következő néhány hónapban különös körültekintéssel kell megközelíteni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálját, amely előtt új körforgalom kialakítása kezdődött meg. Az Európai Unió támogatásával épülő körforgalomnak köszönhetően biztonságosabbá és egyszerűbbé válik a terminál megközelítése – közölte lapunkkal a reptérüzemeltető.

Forrás: Budapest Airport

A 4. számú főút és a repülőtér 2. Terminálja között, az Aeropark közvetlen szomszédságában épül a kereszteződés új kialakítása. A turbó-körforgalom kétsávos lesz, hogy a 2. Terminál növekvő utasforgalmát, illetve az új Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat egyaránt kiszolgálja.

A munkálatok összesen 1 milliárd forintba (kb. 3 millió euróba) kerülnek, aminek 85 százalékát utólagos támogatással téríti az Európai Unió.

A kivitelezés ütemezésére komoly hangsúlyt fektetett a repülőtér. A munkálatok módját és fázisait többek között a Rendőrséggel és a Pest megyei közútkezelővel is egyeztette, annak érdekében, hogy az építkezés a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljön, és a lehető legkisebb hatása legyen az autós forgalomra. A munkálatok nagy részét éjszaka végzik majd.

„Az autósok türelmét és megértését kérjük a következő hónapokban, hiszen a repülőtér megközelítésénél az építkezés miatt fokozott figyelemre lesz szükség” – mondta René Droese, a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletág Igazgatója. Hozzátette: „Biztosak vagyunk benne, hogy a munkálatok eredményeként a Budapest Airport közúti megközelítése jelentős mértékben javulni fog. A kivitelezővel együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a körforgalmat minél előbb átadhassuk az autósoknak.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, a Budapest Airport még januárban írt ki közbeszerzést a körforgalom kivitelezésére.