Egy férfi megpróbálta eltéríteni a flydubai FZ 301-es számú, Dubajból az afganisztáni Kabulba közlekedő járatát. A Boeing 737-800-as repülőgép Irán felett repült szerdán, amikor visszafordult Dubaj irányába, ahol a repülőgép nem sokkal később, 1 óra 40 perccel a felszállást követően biztonságosan leszállt.

Forrás: flydubai

Az Azad News Agency tudósítása szerint a flydubai Dubajból Kabulba tartó Boeing 737-800-as repülőgépének fedélzetén az Irán feletti légtérben egy férfi utas késsel felfegyverkezve próbált bejutni a pilótafülkébe. Más források nem kést, hanem valamilyen éles tárgyat említenek.

A pilótafülke ajtaja zárva volt és a pilóták nem nyitották ki a férfi fenyegetése ellenére, hanem azonnal visszafordultak Dubaj irányába.

Az iráni légiforgalmi irányítás kérdésére a pilóták később azt jelentették, hogy a férfi nem tudott túszokat szedni és a személyzetnek később sikerült bezárnia az elkövetőt az egyik mellékhelyiségbe.

A dubaji diszkont légitársaság és az ország légügyi hatósága megerősítette, hogy az FZ 301-es számú járatuk visszatért Dubajba, azonban az eltérítési kísérletet tagadták. Azt közölték, hogy a járat egy erőszakosan viselkedő utas miatt fordult vissza, akit később sikerült ártalmatlanítani, majd a leszállást követően a férfit átadták a hatóságoknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat többi utasát később szállították el Kabulba.

Forrás: fr24.com