Elállt a WOW Air felvásárlási szándékától az Icelandair, mivel nem látnak esélyt arra, hogy az igazgatóság és a részvényesek jóváhagynák az ügyletet.

A társaság a honlapján publikált közleményben jelentette be elállási szándékát. Mint írták, mindkét fél egyetértett a döntésben, amelynek hátterében az áll, hogy az Icelandair becslése szerint nagyon kicsi esély mutatkozik arra, hogy a vásárlást megalapozó szerződés minden egyes pontját teljesíteni lehessen a részvényesek november 30-i tanácskozásáig.

Ebből kifolyólag annak is minimális esélye van, hogy a légitársaság igazgatósága a vásárlási szándék fenntartását javasolja a részvényeseknek. Sőt, az igazgatóság nem is terjeszti majd be a tárgyalásokra a javaslatot, és az elhalasztást sem javasolja.

Ezen körülmények között az Icelandair és a WOW Air is egyetértett abban, hogy a vételi szándékot vissza kell vonni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bogi Nils Bogason, az Icelandair vezérigazgatója a közleményben sajnálatosnak nevezte a fejleményeket, és megköszönte a WOW Air vezetésének az együttműködést a szerződés előkészítésében.

Skúli Mogensen, a WOW Air vezetője azt mondta, eleve nagyon ambiciózus vállalkozás volt az ügylet végrehajtása ilyen rövid idő alatt.

Forrás: Wow Air

Korábban az AIRportal.hu is írt arról, hogy ha kútba nem is eshet, de nagy nehézségek támadhatnak a felvásárlással kapcsolatban.

A hét elején a WOW Air négy gépét volt kénytelen kivonni flottájából és visszaszolgáltatni azokat a lízingbeadónak, az izlandi low-cost légitársaság rossz pénzügyi teljesítménye miatt. Az emelkedő üzemanyagárak, a Primera-csőd miatt nem a várt módon sikerült repülőgép-visszlízing ügyletek, a piacon általános, és a céggel szemben egyre bizalmatlanabb befektetői hangulat, és a társaság pénzügyi teljesítményével kapcsolatos rossz hírek együttes hatásai miatt gyengült a vártnál jobban a WOW Air értékesítési teljesítménye és hitelképessége is, mely a negyedik negyedévi eredményekre rossz hatással volt.