Május 5 utánra már nem lehet repülőjegyet foglalni a Wizz Air Budapest és Bergen közötti járatára. Ez volt az egyike annak a három útvonalnak, amelyet augusztusi hírünk szerint – Nizza és Bordeaux mellett – a Wizz Air felfüggesztett a 2018/19-es menetrendi időszakban.

A 2019-es nyári menetrend kezdetétől, azaz 2019. március 31-től kicsit több mint egy hónapra (összesen 11 járat) újra foglalható a Wizz Air Budapest – Bergen járata, amely szerdánként és vasárnaponként közlekedik.

Május 5. után azonban a bergeni járatra már nem lehet repülőjegyet vásárolni.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air nizzai és bordeaux-i utasai számára jó hír, hogy azok a járatok is visszatérnek április elejétől, és a foglalási rendszer – jelenlegi – adatai szerint meg is maradnak a 2019-es nyári menetrend végéig.

Nizzába hetente háromszor (hétfő, szerda és péntek), Bordeaux-ba hetente kétszer (kedd és szombat) lehet eljutni a Wizz Air járataival.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bergeni járat sorsáról még pénteken megkérdeztük a légitársaságot, hétfőn délelőtt lapunkhoz eljuttatott közleményükben megerősítették, hogy megszűnik a járat. Mint írták, “a Wizz Air folyamatosan nyomon követi járatainak teljesítményét, hogy a legnépszerűbb útvonalakon mindig a lehető legalacsonyabb viteldíjakat tudja biztosítani. A Budapest – Bergen útvonalat május 5-től felfüggesztjük, hogy a kapacitást a WIZZ hálózatának más, nagyobb keresletű útvonalaira tudjuk áthelyezni. A légitársaság norvégiai úti céljai közül továbbra is elérhető marad a főváros, Oslo, valamint a festői fekvésű Stavanger, Európa korábbi kulturális fővárosa.”