Május 15-től az Emirates Dubajból induló utasainak többsége a papíralapú helyett mobilos beszállókártyával utazhat, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé válik a biztonsági ellenőrzés, valamint a beszállás.

Az elektronikus beszállókártya használata a légitársaság közleménye szerint egyrészt jelentősen csökkenti a papírhulladék mennyiségét, másrészt kényelmes és gyors reptéri utasfelvételt tesz lehetővé a Dubajból induló utasok számára. Emellett csökken a beszállókártyák elvesztésének vagy elkeveredésének kockázata is.

A dubaji nemzetközi repülőtér 3-as terminálján bejelentkező utasok e-mailben vagy SMS-ben, az online bejelentkező utasok pedig az Apple Wallet/Google Wallet applikációba rögzíthető módon vagy az Emirates alkalmazáson keresztül kapják meg a beszállókártyát.

A feladott poggyász átvételi elismervényéhez az utasok e-mail formájában juthatnak hozzá, illetve elérhetik az Emirates applikációban is.

A mobilos beszállókártya az utazás teljes ideje alatt használható: a Dubai Duty Free-ben, a biztonsági ellenőrzésnél és a beszálláskor.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Emirates

A beszállókártya kinyomtatására az Emirates földi személyzeténél, a check-in pultoknál van lehetőség, abban az esetben, ha az utasok nem rendelkeznek mobileszközzel, vagy valami okból kifolyólag nem férnek hozzá készülékükön a beszállókártyához, például az akkumulátor lemerülése, rendszerleállás, hiba, üzenetkésés, a wifi, a mobilhálózat vagy az adatcsomag elérhetetlensége miatt.

A mobilos beszállókártya kinyomtatására bizonyos utasok esetén is szükség lehet, mint a csecsemők, a kísérő nélküli kiskorúak, a speciális segítséget igénylő utasok, más légitársaságok tovább utazó utasai, valamint az Egyesült Államokba tartó járatokon utazók.