A kubai közlekedési miniszter közölte, hogy megtalálták a pénteken Havanna mellett lezuhant Boeing 737-es hangrögzítő berendezését, az adatrögzítő keresése még zajlik. Azt is nyilvánosságra hozták, hogy a kubaiak mellett két argentin és egy mexikói állampolgár, valamint két afrikai származású utas is volt a fedélzeten.

Jó állapotban van a kubai légikatasztrófában érintett Boeing 737-200-as fedélzeti hangrögzítő berendezése, amelyet kiemeltek a roncsok közül – jelentette be Adel Yzquierdo közlekedési miniszter a flightglobal.com cikke szerint.

A repülési adatokat rögzítő berendezést még keresik (Forrás: Twitter)

A felszállás után nem sokkal, helyi idő szerint péntek dél körül lezuhant repülőgép másik, a repülés műszeres adatait rögzítő berendezésének keresése még zajlik.

A Cubana által wet-lease konstrukcióban bérlet, belföldi járatot teljesítő 737-es fedélzetén 113 ember tartózkodott, többségük kubai állampolgár. A közöltek szerint a hat fős személyzet mexikói volt, minthogy a Boeing egy mexikói légitársaság tulajdonában állt.

Ezen kívül egy további utas is mexikói volt, valamint két argentin és két afrikai, de Kubában élő állampolgár utazott még a járaton.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Három nőt kórházban ápolnak, súlyos, életveszélyes sérülésekkel. 

Ezek alapján tehát az első hírek tévesek lehettek, hogy a három életben talált ember közül egy a kórházba szállítás után elhunyt.

A szombati közlések szerint az aero.de cikke alapján tizenöt áldozatot azonosítottak, köztük öt gyermeket.