Visszalépett a Malaysia Airlines azoktól a korábbi terveitől, miszerint a légitársaság kivonja a menetrend szerinti forgalomból az Airbus A380-as óriásgépeit.

Forrás: Airbus

Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság azt tervezte, hogy 2018 március végével kivonja flottájából az Airbus A380-asokat.

A maláj légicég korábbi – sokak által üzleti racionalitását tekintve hitetlenkedve fogadott – tervei szerint 700 fősre akarta átszékezni a hat darab A380-as repülőgépét, melyeket muszlim zarándokjáratokra és charter járatokra használt volna a légitársaság által alapított leányvállalat.

Az aviation24.be portál legfrissebb információi szerint azonban a Malaysia Airlines mégis megtartja mind a hat darab Airbus A380-800-as repülőgépét.

Az óriásgépeket a teljes útvonalhálózaton használják majd, amikor azt az utasok részéről mutatkozó kereslet indokolja. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Így az A380-asok továbbra is repülnek majd Londonba, de a tokiói, szöuli, sydney-i és melbourne-i útvonalakon is bevetik őket, amikor szükség lesz a plusz kapacitásra.

Az óriásgépek emellett ad-hoc charter járatokat is teljesítenek majd a Szaúd-arábiai Jeddah és Medina repülőtereire a Hajj és Umrah zarándoklatok időszakában.

A légitársaság később a Flightglobalnak cáfolta, hogy lemondtak volna a charter leányvállalat alapításáról és az A380-asaok átadásáról ennek a cégnek.

A Malaysia Airlines azt is megerősítette a lapnak, hogy továbbra is azt tervezik, hogy a repülőgépeket egyosztályos elrendezésűvé alakítják át, 700 turista osztályú utas szállítására. Ugyanakkor a légitársaság azt elismerte, hogy az A380-asokat azokban az időszakokban, amikor a kereslet szükségessé teszi, be fogják vetni a menetrend szerinti útvonalakon.

Forrás: Airbus