A Tata-csoporthoz tartozó indiai légitársaság az első Airbus A350-es repülőgépének forgalomba állításával új arculatot vezet be, valamint egyes típusai fedélzeti berendezését is megújítja.

Az év elején bejelentett, majd a párizsi légiszalonon véglegesített 470 példányos repülőgép-megrendelését követően újabb fázisba lép az Air India teljes átformálása.

Az év végén megérkező első Airbus A350-es forgalomba állításával a cég megújítja arculatát és repülőgépeinek festésmintáját.

Forrás: Air India

A modernebb megjelenés részeként a légitársaság logójában az Air India név új betűtípussal látható, a repülőgépek függőleges vezérsíkján pedig vörös-arany-lila színekkel a hagyományos indiai ablakkeret-ihlette motívum jelenik meg.

Campbell Wilson vezérigazgató szerint az átalakuló márka azt a célt szimbolizálja, hogy az Air India világszínvonalú, globális légifuvarozóvá váljon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air India még idén húsz nagy hatótávú repülőgép forgalomba állítását tűzte ki célul részben lízingkonstrukcióban, 2024 márciusáig pedig a légitársaság széles törzsű flottájának egyharmadát felújítják, a következő két és fél év során pedig a teljes hosszútávú járatokat teljesítő flotta megújul. A Boeing 777-300ER repülőgépek kabinjának megújításáról egy animációt is közzétett a légitársaság:

Amint korábban megírtuk, a légitársaság az Airbustól 40 A350-es és 210 A320neo családba tartozó gépet, a Boeingtől pedig 190 darab 737 MAX-ot, húsz 787-est és tíz 777X-et szerez be. A cég irányítását 2022 elején visszaszerző Tata-csoport korábban bejelentette, hogy a Singapore Airlines-szal vegyesvállalatként üzemeltetett Vistara beolvad az Air Indiába, emellett az Air Asia India és az Air India Express fapados és regionális légitársaságok konszolidációja is napirenden van.