Megújul a Laudamotion arculata, és a Ryanair többségi tulajdonszerzésének lezárultával a társaság jövő nyárra megduplázza flottája méretét.

A Ryanair lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a flotta a jelenlegi 9 darabosról nő a duplájára a 2019-es nyári menetrendi szezonra, miután a versenyhatósági jóváhagyást követően befejeződött a Ryanair tulajdonrészének 75 százalékosra növelése. A céghez Airbus A320-asok kerülnek, de nyáron a Ryanairtől is bérbe vesznek hat Boeing 737-est.

Emellett a Laudamotion új arculatot mutatott be, amely már nem csak a gépek törzsét, hanem a hajtóműveket, és a függőleges vezérsíkot is érinti.

Az Airbusok hasa szürke, a törzs többi része fehér lesz, és piros Lauda felirat is kerül rájuk, a függőleges vezérsíkon pedig egy piros L betű lesz.

A színválasztás nem véletlen, Niki Lauda háromszoros F1 világbajnok, a cég alapítója hasonló formai elemekkel indította el annak idején a Lauda Air nevű légitársaságát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett a társaság közölte, hogy folynak a tárgyalások a szakszervezetekkel az új kollektív szerződésről, ennek keretében a társaság az ősszel megemeli a pilóták fizetését, emellett 5 nap repülés után 3 szabadnap alapú munkarendet vezetnek be.

Andreas Gruber, a légitársaság vezérigazgatója a bejelentésen azt mondta, a Laudamotion már az idei nyári szezonban is 90 százalék fölötti kihasználtságot ért el, az új gépekkel a cég 20 százalékos bővítést hajt végre és az évi utasforgalmat 5 millió utas körül várják 2019-ben.

NEUE LIVERY

Habt ihr schon unsere neue Laudamotion Flugzeuglackierung gesehen? Wir sind sehr froh den Namen Lauda in die Welt zu tragen 😍✈️ #proud #laudamotion

Közzétette: Laudamotion – 2018. augusztus 29., szerda