Átláthatóbb és személyre szabottabb lesz 2018 április elsejétől az Air France-KLM törzsutas programja – közölte lapunkkal a légitársaság.

Hatalmas átalakításon megy majd keresztül jövőre a Flying Blue törzsutas program.

Az eddig távolság alapon működő rendszer a jövő évtől a bevételeken fog alapulni.

Az új rendszerben minden elköltött euroért az Ivory, Silver, Gold és Platinum tag 4, 6, 7 és 8 mérföldet kap. A mérföldek száma jövő évtől már nem függ össze az indulási és érkezési pont közötti távolsággal az Air France, KLM, HOP! vagy Joon utakon.

Pluszban, az utasok az extra szolgáltatások vásárlásával is gyűjthetik a mérföldeket. Ilyen például az A la Carte Menü vásárlása a fedélzeten, extra poggyász díj, vagy az Economy Comfort ülés választása a KLM járatokon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A törzsutasok 2018. március 31-i „Award Miles ” egyenlege változatlan marad 2018 április elsején.

Még inkább személyre szabja ajánlatait a Flying Blue, hiszen a mérföldek felhasználásakor az Award jegyek sokkal több osztályon lesznek foglalhatóak, nagyobb választási lehetőséget biztosítva a tagoknak. A jegyhez szükséges mérföldek számát az indulási helyszín, a desztináció (a város) és a járat dátuma határozza meg. Ezen felül, az új Miles & Cash opció lehetővé teszi a törzsutas program tagjainak, hogy az Award jegyek 25%-át készpénzzel fizessék. Ezen új változások jövő év júniusában lépnek érvénybe.

Hogy egyik szintről a másikba léphessünk, a Flying Blue bevezeti az Experience Points (XP) számítási módszert, amely meghatározza a tagsági szintet.
A státusz többé nem függ a „Level Miles” vagy a „Qualifiying flights” számától. Az XP számok határozzák meg, hogy az utasok milyen szintű törzsutas kártyával rendelkeznek és milyen szolgáltatásokat élvezhetnek.

– Silver = 100 XP
– Gold = 180 XP
– Platinum = 300 XP

Az XP-t a járat típusa (belföldi, közép-távú vagy hosszú távú) és a választott kabin alapján számolja a rendszer. Ezzel a fejlesztéssel az utasok könnyen kiszámolhatják, hány XP-t kapnak majd az adott utazásért. A Flying Blue az első légi törzsutas program, amely ebben a rendszerben működik. A „Level Miles“ és a „Qualifying flights” egyenlegek 2018 március 31-én konvertálódnak át XP-be.

A kvalifikációs időszak minden Flying Blue tagnak 12 hónap, ez idő alatt szükséges megszerezni a kívánt XP számot, vagy megtartani a már megszerzett pontokat. Szintugrásnál az új szint aktiválódásakor újraindul a 12 hónap. A Silver, Gold és Platinum tagoknak minden megszerzett XP, amit a küszöb átlépés után szereztek, továbbvihető a következő 12 hónapos periódusra.

A változások 2018. április elsejétől automatikusan lépnek életbe, a tagok változatlanul használhatják kártyáikat. A program tagjai továbbra is számos előnyt élvezhetnek:

  • Az Ivory, Silver, Gold és Platinum tagok eddig is érvényben lévő kiváltságai nem változnak
  • A mérföldeket sokféleképpen lehet elkölteni. Felhasználhatóak például kedvezményes repülőjegyekre, upgrade-re, extra poggyászfeladásra, vagy A la Carte menükre

Mérföldek gyűjthetők és egyúttal el is költhetők a Flying Blue több mint 39 légitársasági, illetve több mint 100 nem légitársasági partnerénél.

“A Flying Blue program mára már egy nélkülözhetetlen útitárs, és egy közös kapcsolódási pont minden Air France-KLM utas számára. A változásokkal egyszerűsítjük a program működését, és növeljük vonzerejét tagjaink számára” – nyilatkozta Jean-Marc Janaillac, az Air France-KLM elnök-vezérigazgatója.

Frédéric Kahane, az Air France-KLM Flying Blue törzsutas programjának alelnöke hozzátette: “Az ügyfelek elvárásainak kielégítése, a folyamatok egyszerűsítése és személyre szabása volt a kulcsa annak, hogy újragondoljuk a Flying Blue programot. Célunk, hogy a Flying Blue ügyfeleink meghallgatásával és a program alkalmazkodásával a vezető hűségprogrammá váljon.”

A Flying Blue az Air France-KLM csoport törzsutas programja 27 millió tagot 39 légitársasági, és 100 nem-légitársasági partnert regisztrál. A tagok minél többet utaznak, annál jobban díjazza azt a program. A tagsági kártyával a felhasználók számos szolgáltatást érhetnek el, hogy utazásuk még élménytelibb legyen.