Bár érkezett árban kedvezőbb ajánlat, az Air Transat részvényesei végül úgy döntöttek, hogy az Air Canada vásárolhatja fel a társaságot, az eredetileg ajánlott összeg töredékéért.

A kanadai Global News híre szerint határidőn túl érkezett egy újabb ajánlat az Air Transat megvételére egy légiközlekedésen és turizmuson kívüli cégtől, de részletekről nem tudni. Annyit viszont igen, hogy a már korábban is kérőként fellépő Air Canadához képest többet ajánlott ez a társaság a részvényekért.

Jean-Marc Eustache, az Air Transat elnök-vezérigazgatója szerint az ár csak egy tényező volt, amelyet megvizsgáltak, és végül a részvényesen 91 százaléka úgy döntött, hogy az Air Canada új ajánlatát fogadja el.

Jean-Yves Leblanc független vezető azt mondta, befolyásolta a döntéshozatalt az is, hogy a másik kérő nem a légiközlekedési és turisztikai ágazatban tevékenykedik, és abban sem voltak biztosak, hogy az ügylet végül megegyezéssel zárulhat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, az Air Canada eredetileg részvényenként 18 kanadai dollárt ajánlott az Air Transatért.

A koronavírus-járvány miatt végül kevesebb mint harmadára, 5 dollárra csökkent a részvényenként kínált ár, de a tulajdonosok ezt is elfogadták.

A felvásárlásról tavaly júniusban állapodott meg a két cég vezetése, az ügylet a versenyjogi hatóságok jóváhagyása után, várhatóan 2021 elején zárul. A felvásárlást követően az Air Transat cégként beolvad az Air Canadába, de márkaneve megmarad, és központja is Montrealban marad.

Az Air Transat tájékoztatása szerint az október 30-án zárult pénzügyi évében 496 millió dollár veszteséget könyvelt el, miután bevételei 96 százalékkal 1,3 milliárd dollárra estek.