Megvásárolta nyolc, eddig lízingkonstrukcióban üzemeltetett Airbus A330-300-as repülőgépét Oroszország nemzeti légitársasága a korábbi tulajdonosától.

Ezt a légitársaság szóvivője közölte az orosz TASzSz hírügynökséggel, de nem tért ki arra, hogy mely lízingcég(ek)től vették a gépeket.

Az érintett repülőgépek korábban is a légitársaság flottájához tartoztak, és már orosz lajstromban vannak.

A hírügynökség szerint a vásárlás a szerződéses kötelezettségek teljesítése érdekében történt, így kivételt élvez az Európai Unió által korábban Oroszország ellen hozott, a repülőgépek eladását és lízingjét korlátozó szankciók alól.

Fotó: AIRportal.hu

Ugyanis az Európai Unió szankciókkal kapcsolatos április 8-i kiegészítő rendelkezése lehetővé tette, hogy a lízingcégek eladják az orosz légitársaságoknak azokat a repülőgépeket, amelyek az országban vannak, és szerződésük az ukrajnai invázió február 26-i kezdete előtti dátumra datálódik. Az Aeroflot vezetése ezt követően döntött a gépek kivásárlásáról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A megvásárolt repülőgépekkel hamarosan nemzetközi járatokat teljesít az Aeroflot, egyebek mellett a Maldív-szigetekre, Törökországba és Üzbegisztánba.