Évtizedes sikeres lengyelországi működésére alapozva az Airbus Helicopters növeli jelenlétét az országban: Łódź városában megnyitotta a majd száz mérnököt foglalkoztató műszaki-tervezési központját.

Az Airbus Helicopters Polska a műszaki tervezés legszélesebb spektrumával foglalkozik, fókuszában a forgószárnyasok erőátviteli rendszereiben és részegységeiben áttörést jelentő technológiákkal. A központban zajló tervezési munka egyaránt foglalkozik polgári és katonai helikopterekkel, újonnan tervezett, valamint modernizált forgószárnyas típusokkal.

„Jelentős potenciált látunk Lengyelországban, különösen a fiatal és jól képzett mérnökeiben, akik friss szemlélettel járulnak hozzá termékeink és rendszereink megújításához” – mondta Guillaume Faury, az Airbus Helicopters elnöke. „Célunk, hogy az Airbus Helicopters Poland közvetlenül kapcsolódjon be a tevékenységünkbe, beleértve a szervezést, a folyamatokat és a tervezést. Mindez pedig megerősíti elkötelezettségünket a Lengyelországgal való hosszú távú együttműködés iránt”.

Ünnepélyes szalagvágás. (Fotó: Airbus Helicopters) | © AIRportal.hu

Ünnepélyes szalagvágás. (Fotó: Airbus Helicopters)


Az Airbus Helicopters már ma is élvezi a Lengyelországgal való együttműködés előnyeit, beleértve az olyan felsőoktatási intézmények szakmai hozzájárulását, mint a Łódźi Műszaki Egyetem, és újabban a radomi és a gdanski Műszaki Egyetem. Az Airbus Helicopters rekorddöntő X3 nagysebeségű hibrid-demonstrátorának fejlesztését a Łódź-i egyetem segítette a légcsavarokkal, az aerodinamikai kialakítással, illetve a hajtómű-integrációval kapcsolatos munkálatokban. A lengyel mérnökök ugyancsak részt vettek a Tiger harci helikopter és az EC725 Caracal többcélú forgószárnyas fejlesztésében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az újonnan felavatott Airbus Helicopters Polska mérnöki iroda Łódź központjában található a Forum 76 Üzleti Központban. Franciaország, Németország és Spanyolország után ez a negyedik hasonló intézmény, amit az Airbus Helicopters Európában alapított.

Az Airbus Helicopters a nyugati forgószárnyas-gyártók között 54 helikopter üzemeltetésével vezető szerepet játszik Lengyelországban. A vállalat átfogó karbantartási, javító és felújító (MRO) hálózatot tart fenn e flotta számára a varsói Heli-Invest, az Airbus Helicopters helyi eladási partnere révén.

Hozzátehetjük, hogy az Airbus Helicopters az egyetlen olyan vállalat, amely sikeresen hajtott végre fontos kiképzési programokat annak érdekében, hogy Lengyelország a szovjet korszak helikoptereinek üzemeltetéséről áttérjen a modern forgószárnyasok használatára.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!