Júliusban minden eddigi rekordot megdöntött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma, eddig még soha nem volt példa a repülőtér történelmében, hogy egy hónapon belül az érkező és induló utasok száma meghaladja az egymillió-százezret.

Így ünnepelte tavaly a Budapest Airport az 1 milliomodik utasát. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Így ünnepelte tavaly a Budapest Airport az 1 milliomodik utasát. (Fotó: AIRportal.hu)

Míg idén júliusban 1 152 055, 2015. júliusában 1 081 528 utas fordult meg a repülőtéren, ez 6,5%-os emelkedést jelent – az angol Anna.Aero adatbázisában szereplő számok szerint.

A repülőtér utasforgalma egy éve, 2015. júliusában lépte át először a bűvös egymilliós számot.

Az Anna.Aero a gépmozgások, illetve a kezelt áru mennyiségét nem közli, a Budapest Airport pedig nem frissítette az erre vonatkozó statisztikáját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2016. első hét hónapjában 6 millió 377 ezer érkező és induló utas volt a Liszt Ferenc-repülőtéren, mely 624 924 fővel haladja meg a 2015-ös év ugyanezen időszakának adatát, ez 10,86 százalékos bővülésnek felel meg.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Tavaly a Budapest Airport a nyári főszezonban, júliusban, augusztusban és szeptemberben lépte át az egymilliós utasforgalmat, amely akkor is kétszámjegyű bővülést jelentett.

2015-ben a repülőtér 10.298.963 utast regisztrált, az idei évi utasszámot 11 millió fölé várják a szakemberek.

Amint arról korábban beszámoltunk, az év eleje óta 11,3 százalékkal növekedett a légiáru forgalom is a budapesti repülőtéren. Ennek oroszlánrészét a cargo légitársaságok forgalma teszi ki, de ugyanilyen gyorsan növekedett az utasszállító gépek rakterében feladott ún. belly cargo is az üzemeltető közlése szerint.