26 éves a világ legfiatalabb kereskedelmi járaton szolgáló kapitánya. Az eddig első tisztként szolgáló Kate McWilliamset kapitánnyá nevezte ki az easyJet. Kate a London Gatwick repülőtérről induló járatokon repül, ahonnan az easyJet több mint 60 repülőgépet üzemeltet 106 útvonalon – közölte lapunkkal az angol diszkont légitársaság.

Fotó: easyJet | © AIRportal.hu

Fotó: easyJet

Kate McWilliams 4 évesen kezdett érdeklődni a repülés iránt, amikor a keresztapja elvitte egy légi bemutatóra. A repülés szeretete végigkísérte gyerekkorát, később szeretett volna csatlakozni a brit királyi légierőhöz, de amikor 2008-ban befejezte az iskolát, épp nem volt felvétel.

A 19. születésnapján ezért utasszállítók vezetését kezdte el tanulni. Az easyJet-nél 2011 májusában helyezkedett el első tisztként. Idén áprilisban kezdte el a parancsnoki képzést, nemrég pedig megkapta a kapitányi rangot. Ezt a tisztséget – és a vele járó felelősséget – sokkal idősebb pilóták szokták megkapni.

Kate McWilliams kinevezése nem csak életkora miatt számít különlegesnek: jelenleg a világ kereskedelmi járatain szolgáló kapitányok 95 százaléka férfi.

Az easyJet támogatja, hogy több nő legyen pilóta, két éven belül szeretné megduplázni a pilótaképzésben részt vevő hölgyek számát. 2016 áprilisában a légitársaság 450 új pozíciót nyitott meg pilóták számára. Az easyJet fontosnak tartja, hogy példaképekkel és karrierlehetőségekkel szolgáljon a fiatal lányok számára, buzdítsa őket arra, hogy pilóták legyenek. Kate példája kiválóan mutatja, hogy kitartással és elszántsággal a nők is nagyívű karriert tudnak befutni pilótaként.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Példámmal is azt szeretném megmutatni azoknak a nőknek, akik érdeklődnek a repülés iránt és gondolkodnak azon, hogy pilóták lesznek, hogy kitartó munkával akár kapitánnyá is válhatnak. Az easyJet olyan légitársaság, ahol jó dolgozni, ahol segítik az embereket céljaik elérésében.” – nyilatkozta Kate McWilliams.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!