Hibrid lebegő járművet teszteltek a frankfurti repülőtér 2-es terminálján, amellyel a repülőtér alkalmazottainak munkáját könnyítenék meg. 

Különös, csendesen lebegő járműre lehettek figyelmesek a frankfurti repülőtér utasai október 28. és 31. között, ugyanis ebben a periódusban tesztelték a H-Aero elnevezésű szerkezetet a 2-es terminál D és E csarnokaiban.

A Fraport a Hybrid Airplane Technologies nevű start-up vállalattal együttműködve hajtotta végre a kísérletet azzal a céllal, hogy megállapítsák, felhasználható-e a jármű a terminálok állapotának ellenőrzésére.

A H-Aero lényegében egy kisméretű léghajó.

A szerkezetet héliummal töltött ballon tartja a levegőben, a szárnyai 270 fokban képesek elfordulni, így a jármű bármilyen irányba el tud mozdulni, és természetesen függőleges felszállást is végre tud hajtani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Fraport

A különös szerkezet használatával megkönnyítenék a terminálok állapotának ellenőrzését végző repülőtéri alkalmazottak munkáját. Ahelyett, hogy gyalogosan járnák be az épületeket, az alkalmazottak a járművön elhelyezett kamerák segítségével, az íróasztaluknál ülve is megtehetik ugyanezt.

A teszt során a H-Aero egy előre meghatározott útvonalon repülte be a check-in csarnokokat, miközben hőkamerával készített felvételeket. A későbbiekben arra is lehetőség lesz, hogy a szerkezet önállóan, a mesterséges intelligencia technológiáját használva jelentse be a terminálokon fellépő problémákat. 

Nemrég írtunk arról, hogy a Fraport önvezető robotot tesztelt, amely elkísérte az utasokat a kapuhoz és segítette őket kisebb poggyászaik szállításában is.