Átvette első Airbus A330neo repülőgépét a Virgin Atlantic, ennek fedélzetén debütál a Retreat Suite üzleti osztályú üléspár.

A brit légitársaság új generációs A330-900-asainak kabinját 262 utas befogadására alakították ki háromosztályos elrendezésben, 184 turista, 46 prémium turista, valamint 32 Upper Class ülőhelyen.

A Virgin Atlantic első A330neo példánya, egyben a légitársaság 50. Airbus repülőgépe (Forrás: Airbus)

A típuson mutatkozik be a Virgin Atlantic kiemelt üzleti osztályú terméke, a Retreat Suite, amely az Upper Class első sorában elhelyezett, a többinél nagyobb teret kínáló két középső ülést jelenti.

Mindkét ülés 2 méter hosszú és teljesen vízszintes ággyá dönthető, a beépített kijelző pedig már 27 hüvelyk képátlójú, amelyre természetesen saját eszközzel – bluetooth kapcsolaton keresztül – is felcsatlakozhat az utas.

Az üzleti osztály többi 30 férőhelye megegyezik az A350-1000 típusról már ismert Upper Class ülésekkel, ezek is rendelkeznek elhúzható ajtóval. A képernyő itt már csak 17,3 hüvelykes, de hasonló funkciókkal bír, mint a „lakosztályokban” lévő társai.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az üzleti utasok számára az A330neón is rendelkezésre áll az A350-1000-esen bemutatott, Loft elnevezésű bár továbbfejlesztett változata, amely továbbra is 8 főnek biztosít kényelmes teret, de már 4 komfortos ülőhelyet is kialakítottak itt, valamint két, 27 hüvelykes érintőképernyőt is elhelyeztek.

Az Air Lease Corporation vállalattól lízingelt A330neóval a Virgin Atlantic lett az első brit légitársaság, amely a típust üzemelteti. A „Billie Holiday” névre keresztelt repülőgéppel az utasok a London és Boston közötti útvonalon találkozhatnak majd először.

A Virgin Atlantic-nek további 12 kötelező érvényű megrendelése van az újgenerációs szélestörzsű repülőgépre, ez további 3 példánnyal bővíthető.

A most átvett A330neo egyben a légitársaság ötvenedik Airbus repülőgépe.

A Virgin Atlantic A330neo- és A350-flottájának egységes kialakítása a pilóták számára jelentősen megkönnyíti a típusok közötti váltást, az egységes kabinberendezés az utasok számára ugyanazt az utazási élményt nyújtja.