Az Állami Vagyongazdálkodásért Érdemérmet adományozta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Demény Árpádnak, a magyar állami tulajdonban működő repülőgép-karbantartó vállalat, az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. ügyvezető igazgatójának.

A lapunkhoz is eljuttatott közleményben olvasható indoklás szerint a Demény Árpád irányítása alatt elért sikerek messze túlmutatnak a társaság korábban elért eredményein. A szakember más iparágakban szerzett tapasztalatainak és a repülés iránti elkötelezettségének is köszönhetően olyan vezetési módszereket és humánmenedzsmentet alkalmaz a repülőgép-karbantartó vállalatnál, amely a szinergiákat felszabadítva jelentős értéket teremtett és teremt az Aeroplex Kft. számára.

Dr. Csernák Ibolya Virág vagyonfelügyeletért felelős helyettes államtitkár, NVTNM, Demény Árpád Szilárd, ügyvezető Igazgató, Aeroplex Közép-Európai Kft., dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, NVTNM, dr. Simon Katalin, ügyvezető igazgató, Társaságokért Felelős Ügyvezető Igazgatósága, MNV Zrt. (B-J) – Forrás: Aeroplex

Az Állami Vagyongazdálkodásért Érdemérmet a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter adományozhatja olyan jelölteknek, akik a díjazást megelőző időszakban az állami vagyongazdálkodási területén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Évente legfeljebb tizenhárom elismerés adományozható a miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami tulajdonú gazdasági társaság munkaviszonyban álló munkatársai részére, átadására a március 15-i és az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor. Az idei átadót a járványhelyzet miatt halasztották el a mostani időpontra.

Demény Árpád a Műszaki Egyetemen szerzett okleveles gépészmérnöki diplomát, 1992-től 11 évig a General Electric-nél dolgozott, ahol különböző pozíciókat töltött be Magyarországon és az Egyesült Államokban. Egy rövid, műszaki igazgatóként az élelmiszeripari gépek üzemeltetésében töltött időszak után 2004-2009 között a PCC amerikai multinacionális cég hazai vállalatának, a PCC-AFT Európa Kft.-nek volt a műszaki igazgatója, majd ügyvezető igazgatója.

Demény Árpád Szilárd, ügyvezető Igazgató, Aeroplex Közép-Európai Kft. (Forrás: Aeroplex)

A cégirányításban, gyártásban, termelésben, tervezésben, műanyag- és fémfröccsöntés terén szerzett széles körű tapasztalatokkal a háta mögött, 2009-ben lépett be először a repülőgépek világába, elvállalva az Aeroplex Kft. felkésérét, előbb mint osztályvezető, később mint műszaki igazgató. Ez után 2011-ben Székesfehérvárra költözött, a Bericap Bt. német multinacionális hátterű cég műszaki igazgatója lett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légiiparba 2015-ben tért vissza az Aeroplex Kft. műszaki igazgatójaként, 2016-ban nevezték ki a társaság ügyvezető igazgatójának.

Amint arról korábban beszámoltunk, az ügyvezető az Év menedzsere 2018. díjat kapta meg 2019-ben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től a vállalat előző évi teljesítményének elismeréseként.

Az Aeroplex tavalyi eredményeiről és a következő időszakra szóló terveiről a Demény Árpáddal márciusban készült interjúnkban olvashatók érdekes részletek.