A híres színész és a repülés elkötelezett rajongója John Travolta a Historical Aircraft Restoration Society (HARS) múzeumnak adományozta legendás Boeing 707-138 típusú repülőgépét. Az eredetileg Qantasnál szolgáló most N707JT lajstromjelű gépet a Sydneytől 140 kilométerre található Albion Parkban állítják ki.

Az 1964-ben gyártott négyhajtóműves klasszikust, miután a Qantas kivonta a flottájából egy amerikai társaság vásárolta meg, melynek tagja volt Frank Sinatra is. Később a 707-est John Travolta szerezte meg és alakíttatta át saját használatára.

A repülőgép visszakapta az eredeti, klasszikus Qantas festést, miután a színész a légitársaság nagykövete lett.

Forrás: Twitter | © AIRportal.hu

Forrás: Twitter

A 707-es tavaly decemberben repült utoljára és bár jó állapotban van, jelenleg nem repülőképes, javításokat kell elvégezni rajta.

A színész közleménye szerint az 1979-ben, az ausztrál légiközlekedés értékeinek megőrzésére alapított HARS múzeumnak – ahol több nyugdíjas Qantas mérnök is dolgozik – minden szakértelme és eszköze megvan ahhoz, hogy rendbe hozzák a repülőgépet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A HARS múzeum komoly gyűjteménnyel rendelkezik, a múzeumban rendkívül jó állapotban, folyamatos karbantartás mellett őrzik a repülőgépeket, többek közt igen ritka Lockheed Constellation, Douglas DC-3 és DC-4 típusú repülőgépeket. A múzeumban állítják ki a Qantas nem régiben kivont VH-OJA lajstromjelű Boeing 747-400-asát, mely a City of Canberra nevet viseli.

John Travolta kifejezte abbéli reményét is, hogy részese lehet a repülőgép utolsó megreptetésének.

A legendás repülőgép korábbi felszállása Los Angelesből

Forrás: SpeedbirdHD