Jövő tavasszal négy új járatot indít a Wizz Air Budapestről, miután megérkezik a legújabb Airbus A321-esük a budapesti bázisra – jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Elmondása szerint jövő áprilistól Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme lesz elérhető Budapestről.

Forrás: Wizz Air | © AIRportal.hu

Forrás: Wizz Air

Az Airbus gyárból érkező, új Airbus A321-es típusú repülőgép érkezésével tizenegyre bővül a budapesti flotta.

Váradi József tájékoztatójában kiemelte, hogy a magyar turisztikai piac kiemelkedően jó évet teljesít, a légiközlekedésben 29,2 százalékos piaci részesedésük van, amely a legnagyobbnak számít.

A járatnyitás mellett a Wizz Air heti kettőről háromra emeli a járatok számát Liverpoolba és Nizzába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vezérigazgató kérdésre válaszolva elmondta, hogy sikerült a Brexit pénzügyi hatásait stabilizálni, nem veszítenek marzsot. Emellett az angol járatokon a korábbi 30 százalékos bővülési ütemüket a felére, 15 százalékra fogták vissza és frekvenciát nem növelnek, csak úgy járatokat jelentenek be.

A Wizz Air üzleti modelljével kapcsolatban Váradi József megerősítette, hogy a most jó állapotban lévő légipiac mellett képes profitot realizálni, ha rosszabbra fordul a szektor állapota, még akkor is képes lesz pénzt termelni.

Az év eddigi részében 21,5 millió utast szállított a légitársaság, jelenleg 72 gép van a flottában. A magyar piacon eddig 2,5 millió utasuk volt, 25 százalékkal több, mint egy évvel korábban és 3,5 millió fölé várják az év végére. Ezzel a Wizz Air a legnagyobb légi fuvarozóvá vált a magyar légiközlekedés történetében.

Wizzy, a légitársaság legvidámabb gépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Wizzy, a légitársaság legvidámabb gépe. (Fotó: AIRportal.hu)