Az Európai Bizottság jóváhagyja a Korean Air és az Asiana Airlines házasságát, ha megválnak az Asiana cargo-üzletágától, valamint a versenytársak számára lemondanak egyes repülési jogokról.

Az uniós versenyhatósági feladatokat is ellátó testület egy évig tartó vizsgálatot követően engedélyezte a két légitársaság egyesülését.

A jóváhagyás legfontosabb feltétele, hogy az egyesülésnek nem lehet része az Asiana Cargo áruszállító légitársaság, amelyet értékesíteni kell egy olyan vevőnek, aki tovább üzemelteti, beleértve annak repülőgépeit, résidőit, repülési jogait, a meglévő szerződéseket.

A korábban felajánlott intézkedések mellett a légitársaságnak át kell adnia egyes repülési jogokat a dél-koreai diszkont légitársaság, a T’Way számára.

Fotó: AIRportal.hu

Az Európai Biztottság különösen a Szöul és Párizs, Frankfurt, Róma, illetve Barcelona közötti összeköttetéseket vizsgálta a piaci verseny szempontjából, mert a két egyesülő légitársaság messze a legnagyobb piacrésszel bír ezeken az útvonalakon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az intézkedések végrehajtását egy független megbízott felügyeli majd, teljesülésük esetén az európai hatóság végleg engedélyezi az egyesülést.

Amint korábban megírtuk, a japán hatóság február elején engedélyezte a két légitársaság házasságát, az üzlet véglegesítéséhez már csak az USA jóváhagyása szükséges.