Október 1-jén nyitott járatot a szomszédos Románia fővárosába a flydubai. Ennek kapcsán érdeklődtünk a légitársaságnál, hogy terveznek-e a jövőben budapesti járatot nyitni.

A flydubai jelen van Szerbia, Ukrajna és Oroszország fővárosainak repülőterein, sőt rövidesen Macedónia is felkerül útvonalhálózati térképükre. A bukaresti járatnyitás kapcsán feltett kérdésünkre, miszerint terveznek-e járatot nyitni a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre a légitársaság sajtóosztálya későbbi visszajelzést ígért.

A flydubai szóvivője ma délelőtt, az AIRportal.hu-nak adott tájékoztatása szerint vállalatuk folyamatosan keresi a lehetőséget útvonalhálózata bővítésére. Mint azt a bukaresti és szkopjei járatnyitásuk is jelzi a kelet-európai régiót kulcsfontosságúnak tekintik, Budapest azonban kívül esik azon az 5 órás hatósugarukon, amellyel saját standardjaik szerint járatot tudnak üzemeltetni. A flydubai tehát hivatalosan is megerősítette, hogy nem terveznek járatot nyitni a magyar főváros repülőterére.

A légitársaság flottája Boeing 737-800(WL) típusokkal üzemel, amelyek egyenként összesen 189 utast vehetnek fedélzetükre. Az első 737-es október 18-án, csütörtökön érkezik Szkopjébe, ahonnan heti kétszer lehet a flydubai szolgáltatásait igénybe venni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.