Futópályaelhagyásos balesetet szenvedett az UTAir orosz légitársaság Boeing 737-800-as repülőgépe szeptember 1-jén hajnalban Szocsi repülőterén.

Az UTAir légitársaság 579-es járatát teljesítő, VQ-BJI lajstromjelű, Boeing 737-8AS (WL) típusú repülőgép Moszkva Vnukovo repülőteréről tartott Szocsiba 166 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén.

A leszálláskor a repülőtér körzetében zivataros volt az időjárás, ezért a repülőgép személyzete az első megközelítést megszakította, majd behelyezkedett egy újabb leszálláshoz a 06-os jelű futópályára.

A repülőgép az aviation-safety.net információi szerint egyelőre ismeretlen okokból nem tudott megállni a futópálya végéig. A repülőgép túlfutott a pályán, áttörte a repülőtér kerítését és egy kiszáradt, csatorna/folyómederben állt meg.

A balesetről nyilvánosságra került videók szerint a repülőgép bal oldali hajtóműve és szárnya ki is gyulladt. A balesetben nem halt meg senki, de az első információk szerint 18 utas sérüléseket szenvedett, 8 embert kellett kórházba szállítani. Egyes információk szerint az eseményt követően egy repülőtéri dolgozó szívinfarktust kapott és meghalt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A balesetet szenvedett repülőgépben feltételezhetően olyan súlyos károk keletkeztek, hogy nem lehet/nem éri meg megjavítani.