A kanadai Bombardier 13 napos kényszerpihenő után újból megkezdte a földi teszteket legújabb, CSeries típusú utasszállító repülőgépének prototípusával, miután a projekt egy május 29-én történt hajtóműhiba miatt ideiglenesen leállításra került.

A késés sajnálatos módon eldöntötte, hogy az eredeti tervekkel szemben a CSeries nem fog tudni debütálni a 2014. július 19-20. között megrendezésre kerülő Farnborough légi szalonon.

A repülőgépgyár és az utasszállító erőforrásait szállító Pratt&Whitney cég elismerően nyilatkozott a hiba gyors kijavítását illetően, mely az FTV-1-es prototípus 1-es hajtóművének alacsony nyomású turbinájában következett be – írja cikkében a flightglobal.com.

A repülőgépek heteken belül újból fel is szállhatnak és folytathatják a repült órák gyűjtését, melyek a légialkalmassági bizonyítvány megszerzéséhez elengedhetetlenek.

A Bombardier most azt fontolgatja, hogy a Párizsi légi szalonon mutatja be a nagyközönségnek a CSeriest, ám a franciaországi premierre ebben az esetben 2015-ig várni kell, ami kedvezőtlenül hathat a típus eladási mutatóira.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az FTV-1-es tesztgép, mely már több mint 100 órát töltött a levegőben. (Fotó: Bombardier) | © AIRportal.hu

Az FTV-1-es tesztgép, mely már több mint 100 órát töltött a levegőben. (Fotó: Bombardier)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!