A balesetvizsgáló hatóságok szerint nem műszaki hiba okozta az Emirates 521-es, Tiruvanántapuram és Dubaj közti járatának balesetét.

Az Airlive a helyi lapokra hivatkozva azt írta, hogy az Egyesül Arab Emírségekben működő Polgári Repülési Hatóság azt a tájékoztatást adta, hogy “sem a repülőgép rendszereiben, sem a hajtóművekben nem volt abnormális jelenség, vagy érték akkor, amikor a baleset történt”.

Ezek után a hatóság a még javában zajló vizsgálatok során a továbbiakban a pilótákra fókuszálnak. Megpróbálják meghatározni az emberi tényezőket, és teljesítményt, amely a hajózó személyzet viselkedését befolyásolhatta.

Az Emirates EK 521-es járata egy évvel ezelőtt, augusztus 3-án szenvedett balesetet a Dubaj Nemzetközi Repülőtéren. Az A6-EMW lajstromjelű Boeing 777-31H repülőgép az indiai Tiruvanántapuramból tartott Dubaj felé, és a leszállás közben szenvedett balesetet egyelőre ismeretlen okok miatt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgép fedélzetén 282 utas és a 18 fős személyzet tartózkodott, de csodával határos módon egy utas sem halt meg a baleset következtében.

A helyszíni fotók és videók tanúsága szerint a repülőgép a hasán csúszva állt meg, a jobb oldali (kettes) hajtóműve leszakadt, majd a repülőgép szinte teljesen kiégett. Egyes hírek szerint a repülőgép alacsony magasságon átstartolást próbált végrehajtani és a személyzet el is kezdte a futóművek behúzását, azonban a repülőgép nem tudott emelkedni és végül földnek csapódott.