Nem vásárolja fel a német Condor szabadidős légitársaságot a LOT tulajdonosi jogait is gyakorló lengyel állami Polska Grupa Lotnicza (PGL), jelentette be utóbbi. 

A lengyel vállalat április 13-án, hétfőn hivatalosan megerősítette a lengyel médiának, hogy visszavonták a benyújtott vételi szándékukat.

Az elmúlt hetekben már napvilágot láttak olyan hírek, miszerint a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt a PGL kitáncol az üzletből, a Condort pedig államosítják a németek.

Amint korábban megírtuk, a LOT tulajdonosi jogait is gyakorló PGL megszerezte volta a német Condor szabadidős légitársaság irányítását, vele együtt annak 50 repülőgépét és ötezer dolgozóját is.

A Condor a korábbi tulajdonosa, a brit Thomas Cook utazási konszern tavalyi csődjét követően került bizonytalan helyzetbe, a téli időszakot csak a német állam közvetett áthidaló kölcsönével tudta túlélni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábban megírtuk, hogy a Lufthansa nyilatkozatban támadta a Condor-PGL üzletet, a német cég szerint a lengyel vállalat tulajdonában álló LOT-ot is állami segítség mentette meg, és ez torzítja a piaci versenyt.

(Fotó: AIRportal.hu)