A LOT Polish Airlines tulajdonosa, a lengyel állami kézben lévő Polish Aviation Group (PGL) vásárolja fel a német Condor szabadidős útvonalakra szakosodott légitársaságot.

A brit Thomas Cook tavalyi csődjét követően kerestek vevőt a holding német leányára, a Condor légitársaságra. A szabadidős útvonalakra szakosodott cégre a lengyel állami PGL csoport tette a legkedvezőbb ajánlatot, a munkavállalók, partnerek, beszállítók és ügyfelek szempontjából is. A felvásárlással a lengyel cégcsoport stabil hátteret biztosít a Condor további működéséhez – írja a LOT lapunkhoz eljuttatott pénteki közleményében.

A tranzakció lezárására várhatóan 2020 áprilisában kerül sor, az illetékes hatóságok jóváhagyása után.

A Thomas Cook szürke-sárga színei maradtak, de a régi logó látható újra a Condor gépein. (Forrás: Condor-Twitter)

A felvásárlást követően a Condor teljes egészében vissza tudja majd fizetni a KfW német állami fejlesztési banknak a német szövetségi állam és Hessen tartomány által garantált, a Thomas Cook csődjét követően, működésének folytatása érdekében felvett áthidaló kölcsönt.

A LOT és a Condor együttműködése révén Európa egyik vezető légiközlekedési csoportja jön létre, amely mintegy húszmillió utast szállít évente, fő piacai Németország és Lengyelország lesznek – írja a közlemény.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Condor a PGL stratégiájának fő elemévé válik, ami a szabadidős útvonalak piacát illeti. A légitársaság a német és a kapcsolódó piacokon a növekedésre fókuszál majd annak érdekében, hogy Európa egyik vezető szabadidős légitársaságává váljon. A Condor továbbra is a megszokott szolgáltatást, minőséget és megbízhatóságot nyújtja ügyfeleinek.

Az új tulajdonos nem tervez változásokat a Condor menedzsmentjében, valamint megtartják a Németországban kedvelt brandet is.

(Fotó: AIRportal.hu)