Nyolc ország hetvennégy versenyzője vesz részt a Tolna megyei Őcsényben az 59. magyar vitorlázórepülő nemzeti bajnokságon, amely egyben a jövő évi Európa-bajnokság főpróbája is lesz – közölte a rendező Őcsényi Repülőklub SE szerdán az MTI-vel.

Kovács Mihály, az egyesület elnöke elmondta: a július 12-től 22-ig tartó versenyre eddig 49 magyar és 25 külföldi versenyző nevezett; a hazai résztvevők között ott lesz a válogatott több tagja, és várják Gulyás György világbajnok nevezését is. A magyarok mellett osztrák, cseh, német, olasz, lengyel, román és szlovén pilóták indulnak.

A repülők a versenyszámokban gépkategóriától függően 300-500 kilométer kilométert tesznek meg motor nélkül; a közönség számára délelőtt 11 órától a vitorlázórepülők felvontatása majd 17 és 18 óra között a visszatérésük lehet a leglátványosabb – tette hozzá Kovács Mihály.

Az őcsényi egyesület tavaly kapta meg a 2015-ös, 18. vitorlázórepülő Európa-bajnokság rendezési jogát, a kétévenkénti kontinensviadalra legalább 15 ország mintegy nyolcvan versenyzőjét várják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!