Bejelentette az Iberia, hogy a várhatóan júniusban érkező első A350-900-as gépe a Madrid-New York útvonalon debütál majd. Az új generációs kéthajtóműves Airbusok a régebbi, A340-600-asokat váltják le a flottában.

Egy szakmai rendezvényen a spanyol fővárosban a minap bejelentette az Iberia, hogy az első, idén érkező Airbus A350-900-as típusú repülőgépe a Madrid – New York JFK útvonalon debütál majd. A ch-aviation portál híre szerint az IAG-holdinghoz tartozó légitársaság nem közölte, hogy pontosan mikor lesz a premier.

Az Iberia tizenhat A350-900-asra szóló megrendeléssel bír, az első példányának megérkezése júniusban várható, az idén kettőt tervez átvenni a cég a gyártótól.

Folytatódik a szélestörzsű flotta megújítása a spanyol légitársaságnál (Forrás: Airbus)

Amint arról korábban beszámoltunk, a korszerű, új generációs A350-esek váltják majd le fokozatosan a ma már nem gazdaságos, négyhajtóműves A340-600-asokat a spanyol zászlóvivő flottájában, amelyekből tizenhetet üzemeltet még. A prémium turista osztály, amelyet tavaly kezdtek el bevezetni, az A350-eseken is megtalálható lesz természetesen.

A portál elemzése szerint a Madrid-JFK járatokat jelenleg főként A330-300-asokkal teljesíti az Iberia, de időnként A340-600-asok is megfordulnak az útvonalon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.