Új bécsi és lutoni járatokat jelentett be a Wizz Air, a két repülőtérről főleg nyaralóknak fontos európai és észak-afrikai célállomásokra repülne a cég júliustól.

Az Austrian Wings szerint a magyar hátterű Wizz Air az osztrák fővárosból Brüsszelbe, Tallinnba, Burgaszba, Konstancába, Rodoszra, Heraklionba, Zákinthoszra és Marrákesbe nyitna útvonalakat.

A társaság honlapjára feltöltött menetrend szerint előbbi helyekre a járatok július első hetében indulnak majd, Marrákesbe viszont csak a téli menetrend időszaktól, október 27-től közlekednek majd a gépek heti két alkalommal.

A Wizz Air Bécsből a görög szigetekre, Burgaszba és Konstancába hetente kétszer, Tallinnba háromszor, Brüsszelbe ötször repülne majd.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság később közölte, hogy a London környéki Lutonból is hat új járat közlekedik várhatóan júliustól, Faróba, Marrákesbe, Heraklionba, Rodoszra, Zákinthoszra és Korfura indulnak járatok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air az elmúlt napokban a budapesti hálózat fejlesztését, illetve korábbi járatok újranyitását szintén bejelentette Bécsben is, sőt Európában a diszkontok közül elsőként Abu-Dzabiba is repülni fog június 3-ától.

A fedélzeten új egészségügyi szabályokat léptetett életbe a légitársaság, az utasoknak és a személyzetnek is kötelező a maszk viselése, a légiutas-kísérők emellett kesztyűt is hordani fognak.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója március végén, lapunknak adott interjújában már említette, hogy folyamatosan figyelni fogják a piacok alakulását, és új járatokat fognak bejelenteni. Sőt, csődbe ment légitársaságok számukra fontos vagyonelemeit is megszerezhetik. Beszélt arról is, hogy a Wizz nem halasztja el megrendelt gépeinek átvételét, bár több példány lízingszerződését újra kellett tárgyalni.