Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Budapest Airport a Runway Run névre keresztelt éves jótékonysági sportrendezvényét. A lezárt I. futópályán megtartott meghívásos versenyen a légiközlekedés világából érkező futók, nagyvállalatok csapatai és a SUHANJ! Alapítvány sportolói vehettek részt – adta hírül közösségi oldalán a repülőtér üzemeltetője.

A meghívásos alapon megrendezett futóversennyel a repülőtér-üzemeltető évek óta a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató magyar Suhanj! Alapítvány-t és a leukémiás betegek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványt támogatja.

A koronavírus-járvány miatt jelenleg érvényben lévő jogszabályi előírásoknak megfelelően a Budapest Airport rendkívüli és szigorú biztonsági intézkedéseket bevezetve rendezte meg az eseményt: A Versenyközpontban és az 1. Terminál Rendezvényközpont teljes területén kötelező volt a maszkviselés, nagy számban kézfertőtlenítő állomások és a távolságtartásra figyelmeztető matricák kerültek kihelyezésre, valamint a rendezvény előtt és közben rendszeres fertőtlenítő takarítást hajtottak végre.

A verseny idei partnere a Lufthansa Technik, fő szponzorai pedig a BFTK, a SITA, a Z&Z Biztonságtechnika és a KPMG voltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.