Nyomkövető eszközökkel biztosítaná a Singapore Airlines, hogy a hosszabb külföldi pihenőkön pilótái és légiutas-kísérői ne hagyják el szállodai szobájukat, és ne is érintkezzenek egymással.

A járatok közötti, idegen országbeli tartózkodás során nem szabad elhagynia szállodai szobáját a Singapore Airlines személyzetének. Az intézkedést a szingapúri légitársaság a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében vezette be, számos más légitársasághoz hasonlóan. 

A cég nyomkövető eszközt is alkalmazna a személyzet pontos helyzetének meghatározására, ezzel biztosítva azt, hogy még véletlenül se hagyják el a szállodai szobát, és ne is érintkezzenek egymással.

Forrás: Singapore Airlines

A nagyobb kockázatú úti célokra tartó járatokon, mint amilyen London, további óvintézkedéseket vezettek be: a személyzet védőruhát és N95 maszkot köteles viselni, valamint hazatérés után három negatív tesztet kell felmutatniuk, hogy újból dolgozhassanak.

„Továbbra is a hatóságok által előírt szabályokat követjük, és szorosan együttműködünk velük annak érdekében, hogy biztosítsuk a személyzet és az utasok egészségét és biztonságát repülés során” – jelentette ki a légitársaság szóvivője a Business Travellernek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.