Erősen fogalmazott az oltásellenesekről a Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary szerint ki kellene tiltani őket a járatok fedélzetéről.

Az ír fapados vezetője a brit The Telegrapgh-nak nyilatkozott, ebben egyebek között azt mondta, bár ellenzi a például Ausztriában bevezetett kötelező oltást, mert alapvető szabadságjogot sért, a kormányoknak mégis jelentősen meg kellene nehezíteniük az vakcinát elutasítók életét.

Úgy vélte, őket sem repülőgépekre, sem boltokba, sem gyógyszertárakba nem kellene engedni.

„Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy idióta legyen” – fogalmazott O’Leary, aki az omikron variáns miatt bevezetett újabb utazási korlátozásokat is ellenezte.

Wikimedia Commons

Az ír szakember ezekkel kapcsolatban jelezte, a brit kormány olyan szigorú szabályokat vezetett be, mint Európában sehol máshol, ez pedig a légitársaságokat megint rosszul fogja érinteni, és tovább fokozza a bizonytalanságot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ha ez a karácsonyi időszak alatt is folytatódik, akkor a január is nagyon gyenge forgalmat hoz majd, valamint a húsvéti és jövő nyári előzetes foglalások is mérsékeltek maradnak – vélekedett a szakember, aki szerint karácsony után a kormányzat be fogja látni, hogy feleslegesen rendelt el mindenféle korlátozást.

A Eurocontrol friss adatai szerint a koronavírus omikron variánsának megjelenése egyelőre nem hatott jelentősen a légiforgalomra, sőt az elmúlt héten 21 100 járat közlekedett, 7,4 százalékkal több, mint egy héttel korábban, ez egyébként a 2019-es szint 76,3 százaléka. További pozitívum, hogy a SAS-t leszámítva az összes nagy légitársaság jelentősen növelte járatszámát.