Öntisztító repülőgép-mellékhelyiséget fejlesztett a Boeing, mely UV fény alkalmazásával a kórokozók 99,99%-át elpusztítja. Az öntisztító rendszer minden használatot követően mentesíti a kórokozóktól az összes felületet és mindez csak három másodpercbe telik.

Az öntisztító mellékhelyiség. (Forrás: Boeing) | © AIRportal.hu

Az öntisztító mellékhelyiség. (Forrás: Boeing)

A Boeing abban bízik, hogy az öntisztító technológia az érintés nélküli funkciókkal kombinálva javítani fogja az utasok kényelmét a repülőutak során és nem utolsó sorban meggátolják a fertőzések terjedését.

A mellékhelyiségben kiépített UV fények csak akkor lépnek működésbe, amikor abban senki nem tartózkodik, annak ellenére, hogy az emberre nem veszélyes a technológia.

A fényforrásokat úgy helyezték el, hogy azok az összes felületet, beleértve a WC-t és a mosdókagylót is képesek legyenek fertőtleníteni, a tisztítás közben a WC fedelét automatika nyitja és zárja.

A rendszert érintésmentes technológiákkal kombinálják, azaz a szeméttároló tetejét, a WC ülőkéjét és tetejét, a szappan adagolót és a kézszárítót, sőt az ajtó kilincsét is érintés nélkül lehet majd működtetni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A rendszer előtt még számos tesztelés áll, de a Boeing annyira hisz az új koncepcióban, hogy szabadalmi kérvényt nyújtott be a koncepcióra.

Így működik az öntisztítás

Forrás: Boeing

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!