Örökre kitiltotta az angol Jet2 légitársaság azt a férfit, akinek renitens viselkedése miatt Franciaországban kellett megszakítania útját a cég Belfast – Ibiza járatának.

Fotó: AIRportal.hu

A férfi egy legénybúcsúra utazó férfi társaság tagjaként egy felfújható “guminővel” szállt fel a Belfastból Ibizára tartó Jet2 járat fedélzetére.

Az utas viselkedése akkor vált agresszívvé, amikor a személyzet megtagadta, hogy még több alkoholt szolgáljon fel részére. A férfi szóban inzultálta a légiutaskísérőket és mivel ezt figyelmeztetést követően sem hagyta abba, a pilóták végül az út megszakítása mellett döntöttek.

A járat a dél-franciaországi Toulouse-ban szállt le, ahol leszállították a fedélzetről a férfit a vele utazó felfújható barátnőjével együtt.

A kapitány ezt követően figyelmeztette a többi utast – vélhetően első sorban a férfi baráti társaságának többi tagját – hogy szükség esetén meg fog állni Barcelonában is és a többi renitens utast is leszállíttatja, ha folytatják a botrányos viselkedésüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Phil Ward a Jet2 ügyvezetője az esettel kapcsolatban kijelentette, hogy semmilyen körülmények között nem tolerálnak ilyen jellegű botrányos viselkedést a járataik fedélzetén. A légitársaság gépein más utasok és családok is utaznak a jól megérdemelt nyaralásukra, akiket nem szabad kitenni ilyen viselkedésnek, ezért a járat összes utasától bocsánatot kér a cég.

Az érintett utast azonnali hatállyal, örök életére kitiltották a Jet2 összes járatáról, de a légitársaság további lépéseket is fontolgat vele szemben.