A Lufthansa-csoport három hálózatos légitársasága mostantól az afrikai, ázsiai, közel-keleti és dél-amerikai járatain is elérhetővé teszi az Economy Light nevű, csupán kézipoggyászt tartalmazó tarifáját. 

A Lufthansa-csoport tavaly májusban vezette be észak-amerikai járatain a legolcsóbb árkategóriájú, Economy Light repülőjegy-típusát, amelyről mi is említést tettünk.

A vállalat most úgy döntött, hogy a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines összes hosszútávú járatára kiterjeszti ezt az opciót, így a jövőben Afrikába, Ázsiába, Közel-Keletre és Dél-Amerikába közlekedő járatokra is választható az olcsóbb, feladott csomag nélküli jegytípus.

Az Economy Light azon utasoknak előnyös, akiknek repülőjegy vásárláskor az ár a legfontosabb tényező, valamint nem fontos számukra a rugalmasság és a raktérbe feladható csomag. 

Fotó: Lufthansa

Az Economy Light csupán kézipoggyászt tartalmaz, amelynek mérete nem haladhatja meg az 55x40x23 centimétert, tömege maximum 8 kilogramm lehet, de emellett az utasok egy kisebb kézitáskát is magukkal vihetnek a fedélzetre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A feladott poggyászért külön fizetni kell, és ezzel a jegytípussal nem lehet ingyenesen ülőhelyet foglalni, a repülőjegyet pedig nem lehet módosítani vagy törölni. 

A Lufthansához hasonlóan a legtöbb nyugat-európai légitársaságnál az a jellemző, hogy a legolcsóbb kategóriájú repülőjegy nem tartalmaz feladott csomagot. Egy- vagy kéthetes útra csupán kézipoggyásszal utazni kihívást jelenthet, azonban nem lehetetlen: írtunk már arról, hogy százezer forintnál olcsóbb, kézipoggyászt nem tartalmazó repülőjeggyel utaztunk az Egyesült Államokba.