A Jetblue bejelentette, hogy London után Párizs lesz a második európai úti célja, ahová New York JFK-ről és Bostonból indít járatokat a 2023-as nyári menetrendben.

A légitársaság 2021 augusztusában indította el londoni járatait és bár az A321LR gépek átadásainak késése miatt némi csúszással, de mostanra már naponta ötször repül az USA keleti parti nagyvárosaiból az Egyesült Királyság fővárosába, Heathrow mellett immár Gatwickre is.

A mostani bejelentés szerint a Jetblue második transzatlanti úti célja Párizs lesz, a francia főváros elsőszámú, Charles de Gaulle légikikötőjébe 2023 nyarán indulnak el a járatok New York JFK-ről.

Egyelőre meg nem adott időpontban, de szintén a jövő nyári menetrendben pedig tovább bővül a kínálat a Boston-Logan és Párizs (CDG) közötti útvonallal. A járatokat szintén az Airbus A321neo megnövelt hatótávolságú változatával teljesítik majd.

Forrás: Airbus

Amint korábban megírtuk, a légitársaság tavaly áprilisban vette át első Airbus A321LR repülőgépét, a 138 utas szállítására berendezett, megnövelt hatótávolságú típusból eddig 7 példányt kapott meg, és összesen 14-et rendelt. A gép fedélzeti berendezéséről itt írtunk bővebben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Várhatóan 2024-től csatlakozik majd a légitársaság flottájához a még nagyobb hatótávolságú A321XLR, amelyből eddig 13-ra szerződött a légitársaság, ezekkel még hosszabb járatokat is indíthat.