A Wizz Air 31 767 darab SL3710 típusú, turista osztályú széket rendelt a német Recaro gyártócégtől. Az új üléseket 2021-től kezdik el beszerelni a légitársaság 146 darab Airbus A320neo családba tartozó repülőgépébe.

A megállapodás a Wizz Air mellett több low-cost légitársaságot is összefogó Indigo Partners befektetőcsoport mintegy 96 ezer székről szóló megrendelésének része, amely a legnagyobb volumenű ügylet a Recaro eddigi történetében – derült ki a cég közléséből.

Az SL3710 a gyártó legújabb és legkönnyebb turista osztályú modellje, elődjénél egy kilogrammal könnyebb.

Egy ülés tömege mindössze 8 kilogramm.

Az székek robusztus és tartós elemekből készülnek, így nemcsak pehelykönnyűek, de a karbantartási igényeik is alacsonyak, amely rendkívül fontos szempont a költséghatékonyságra törekvő low-cost cégeknek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság választásában szerepet játszott a ülésgyártó cég ügyfélközpontú hozzáállása, könnyen hozzáférhető globális gyártó és támogató hálózata, valamint hogy a Recaro a Wizz Air igényeinek megfelelően személyre szabta az SL3710 üléstípust – nyilatkozta a közlemény szerint Heiko Holm, a low-cost légicég üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

A Wizz Air 2018-ban az olasz GEVEN gyártó Essenza típusú üléseit rendelte meg a másik megrendelésből érkező 110 darab A321neo repülőgépéhez.

Lapunk a Wizz Air megerősítette, hogy 2021-től érkező 146 repülőgépébe a Recaro SL3710 típusú ülését rendelte. Mint rövid közleményükben írták, „ez az új fejlesztésű üléstípus elsők között a Wizz Air repülőgépeibe kerül majd”.

„Az új üléstípus kiválasztásakor a légitársaság számára az ergonómia, a kényelem és az ülések alacsony súlya is döntő fontosságú volt. A Wizz Air a korábbi tapasztalatait felhasználva, a Recaroval együttműködve alakította ki ezt az új üléstípust, amelynek a specifikációja megegyezik a korábbi, a Wizz Air által alkalmazott ülésekével. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az új üléstípus is elnyeri majd utasaink tetszését” – tette hozzá a légitársaság közlése.