A német szabadidős légitársaság utasai a hosszútávú járatokon biztosíthatják fedélzeti poggyászuk helyét az ülések feletti tárolókban.

Egyre több légitársaság fordul kreatív bevételi módokhoz, amelyeket főként a fapadosok alkalmaznak, most újabb kezdeményezés jelent meg.

A Condor lehetőséget kínál arra, hogy utasai bizonyos hosszútávú járatokon helyet foglaljanak kézipoggyászuknak az ülések feletti tárolórekeszekben.

A cég közleménye szerint november 1-től vezetik be az újdonságot, és indulás előtt lehet hozzáadni a foglaláshoz a csomaghelyet, amelyek 9,99 eurótól érhetők el.

Kezdetben néhány útvonalon válik elérhetővé ez a kiegészítő szolgáltatás, az A330-200-as típusú gépeken. Az online foglalási rendszerben az indulás előtti 48. óráig lehet hozzáadni a foglaláshoz a szolgáltatást, de az online check-in idején is megoldható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Condor

Az előre foglalt táskák területét jelölik majd a poggyászrekeszeken, illetve az utas is látja az online foglaláskor, hogy hol található a csomagjának helye, az üléséhez hasonlóan.

Ralf Teckentrup, a Condor vezérigazgatója a közleményben azzal indokolta a kezdeményezést, hogy az utasok nyugodtabban készülhessenek az utazásra beszálláskor, mert így nem kell aggódniuk, találnak-e helyet a kézipoggyászuknak.

Ugyancsak a légitársaságot érintő hír, hogy az aero.de szerint az illetékes frankfurti bíróság úgy döntött: nem jár kártérítés a cégnek amiatt, hogy a LOT-ot is tulajdonló lengyel állami holding, a PGL a koronavírus-járvány 2020. tavaszi kitörése után visszatáncolt a Condor megvételétől. A holding ellenkeresetét is elutasították viszont, így egyik fél sem számíthat pénzre a másiktól. Mint megírtuk a légitársaság jelentős összegre perelte a PGL-t.

A testület a Legal Tribune Online alapján úgy ítélte, hogy a légitársaságnak egy új tulajdonostól függetlenül is teljesítenie kellett egykori anyavállalata, a Thomas Cook csődje utáni megmenekülését lehetővé tevő átszervezést.

Ahogy beszámoltunk róla, a meghiúsult lengyel ügylet után 2021 májusában sikerült a Condor számára új többségi tulajdonost találni, egy brit befektetési alap személyében.