Bíróság előtt követel kártérítést a Condor a LOT anyavállalatától, mert a holding mégsem vette meg a német légitársaságot. A lengyel fél szerint nincs jogalapja a keresetnek.

A Pasazer.com lengyel légiközlekedési szaklap információi szerint a Condor jogi úton akar megtéríttetni 56 millió euró értékű kárt a lengyel nemzeti légitársaság tulajdonosával. A szabadidős légicég szerint ekkora veszteséget okozott, hogy a Polska Grupa Lotnicza (PGL) kihátrált a német légitársaság felvásárlásából.

Forrás: Condor-Twitter

Az idézést még szeptember elején kapta meg a holding, de a PGL pénzügyi dokumentumai között csak a héten tűnt fel. A Condor a szerződés megszegésével, és a fizetési kötelezettségek elmulasztásával vádolta meg a lengyel céget.

Az előzetes vizsgálatok után a PGL úgy foglalt állást, hogy szerinte semmilyen jogi alapja nincs a kártérítésnek.

Amint korábban megírtuk, a LOT tulajdonosi jogait is gyakorló PGL megvette volna a német szabadidős légitársaságot, ezzel annak 50 repülőgépét és ötezer dolgozóját is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Condor a korábbi tulajdonosa, a brit Thomas Cook utazási konszern tavalyi csődjét követően került bizonytalan helyzetbe, a téli időszakot csak a német állam közvetett áthidaló kölcsönével tudta túlélni.

Idén áprilisban, a járvány első hullámának kellős közepén aztán a PGL bejelentette, nem vásárolja fel a német céget. Ez után a Condor állami hitelt kapott, csődvédelembe vonult, amelyből októberben jöhetett ki.