Egy méltán legendás repülőgép, a VP-BAT lajstromjelű Boeing 747SP fedélzetére nyerhetünk bepillantást a ‘The Spec’ videójában és ha megtetszett, akár potom áron meg is vásárolható.

A repülőgép első üzemeltetője a Pan Am volt, az amerikai légitársaság 1979-től üzemeltette, majd később a United járatain is repült. A katari uralkodócsalád a 90-es évek közepén szerezte meg a 747SP-t, majd kívül belül teljesen egyedivé varázsolták, mintegy 70 millió dollárt költöttek rá. A repülőgépet még az előző katari emír, Hamad Al Thani használta 2013-ban bekövetkezett haláláig.

A fedélzet az uralkodói pompának megfelelő, VVIP berendezést kapott tárgyalóteremmel, étkezővel, hálószobával és hatalmas fürdőszobával.

A kialakítás során nem spóroltak az exkluzív kidolgozású bútorokkal, fa berakásokkal és aranyozott felületekkel sem.

A repülőgépet 2016 óta árulják, évekig Bournemouth-ban tárolták, majd tavaly repülték át a kanadai Kelownába , ahol karbantartási munkákat végeztek el rajta, majd később Hamiltonban tárolták le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelenlegi tulajdonos Ben Sirimanne, pontosabban az ő cége, a kaliforniai székhelyű CSDS Aircraft sales and leasing vállalat, aki 2018 májusában 5 millió dollárért jutott a géphez, jelenlegi állapotában már 6 millió dollárért túladna rajta.

Márciusban a repülőgép átköltözik Miami-ba, ahol egy komolyabb, mintegy 2,5 millió dolláros karbantartás vár rá, amelyet követően a jelenlegi tulajdonos reményei szerint 10 millió dollár körüli áron el tudják majd adni a méltán legendás és egyedi repülőgépet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!