Az amerikai gyártó VIP-repülőgépekkel foglalkozó üzletága egyelőre meg nem nevezett vevőktől opciós megrendelést szerzett két BBJ 787-8, egy BBJ 737-7 és egy BBJ 777-9 típusú példányra.

A Boeing Business Jets (BBJ) a Svájcban megrendezett Európai Üzleti Repülési Konferencián és Kiállításon (European Business Aviation Convention & Exhibition – EBACE) jelentette be, hogy a kereskedelmi gépek alapjain tervezett BBJ család három különböző üzleti típusára is opciós megrendelést vett fel.

A BBJ 737-7 MAX a kategóriájának legnagyobb hatótávolságú, nem széles törzsű üzleti repülőgépe, 6600 tengeri mérföldet (12 200 km) képes közbenső leszállás nélkül repülni. A közlés szerint hatékonyságával csökkenti a károsanyag-kibocsátást és az üzemanyag-fogyasztást, valamint az üzemeltetési költségeket.

A BBJ 787 Dreamliner kompozit törzsű repülőgép akár 9945 tengeri mérföldes (18 420 km) hatótávolsággal rendelkezhet. A nagyobb üzemanyag-hatékonyság és jobb környezetvédelmi teljesítmény mellett a Dreamliner kabinjában magasabb a légnyomás és a páratartalom, amely kevésbé terheli meg a szervezetet a hosszú utak során. A típuson a turbulencia hatásait ellensúlyozó fejlett „smooth ride” technológia jelentősen növeli az utasok kényelmét.

Forrás: Boeing

Az új generációs 777-esen alapuló BBJ 777-9 az első olyan üzleti repülőgép lesz, amely képes a világ bármely két városát közbenső leszállás nélkül összekötni, ugyanis hatótávolsága 11 025 tengeri mérföld (20 418 km). A szénszálas kompozit szárnyak és a teljesen új hajtóművek mellett számos fejlesztés és innovatív technológia javítja majd a környezeti lábnyomát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A BBJ 787 Dreamlinerhez hasonlóan a BBJ 777-9 is a legmodernebb kabinkomfortot kínálja.

A rendezvényen a Lufthansa Technik bemutatta a BBJ 777-9-hez tervezett VIP-kabin kialakítását, amelyet a repülőgépen rendelkezésre álló hatalmas tér, a maximális kényelem, a sokoldalúság és a multifunkcionalitás jegyében alkottak meg.