Újabb feladatot talált az Asiana Airlines a jelenleg a járvány miatt kényszerből menetrend szerinti járatokat nem teljesítő Airbus A380-asainak: október végén országnéző körutazásra használja a típust a koreai légitársaság.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Asiana Airlines kénytelen az A380-asait üresen is üzemeltetni, mivel a cégnek nincs erre a típusra szimulátora, a pilóták szakszolgálati engedélyéhez pedig kell a repült óra.

Illusztráció (Forrás: Wikimedia Commons(

A Flights in Asia az állami Yonhap hírügynökség információra hivatkozva arról írt, hogy több légitársaság után most már az Asiana is beállt azok sorába, akik országon belüli körutazásokra használják fel a nagyobb kapacitású repülőgépeket.

Az A380-assal közel 500 embert tudnának szállítani, ezt a gépet általában a frankfurti, San Franciscó-i, New York-i, bangkoki útvonalon használják. A távolságtartás miatt azonban a körjáraton legfeljebb 310 utast vihet majd magával az óriásgép.

A járat Incshon repülőteréről száll fel, és a keleti partszakaszt követve Kangnung, Pohang, Gimhae városok felett repül el, majd a Csedzsu-szigetet érintve tér vissza a Szöultól nyugatra lévő nemzetközi légikikötőbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egyelőre két járatot hirdetett meg az Asiana, ezek október 24-én és 25-én közlekednek, a jegyeket a cég 20 perc alatt el is adta.

A repülés során fedélzeti kiszolgálást is nyújt a légitársaság, sőt, a törzsutaskártyával rendelkezők előre meghatározott pontmennyiséget is gyűjthetnek az úttal.

Az Asiana mellett a Qantas és az All Nippon Airways (ANA) is hirdetett már meg országon belüli körutazást.