Elindította Cabin Crew to Captain elnevezésű programját a Wizz Air, a légitársaság átfogó pénzügyi, utazási és lakhatási támogatást, valamint személyre szabott munkavégzési és tanulmányi tervet biztosít légiutas-kísérőinek a pilótává váláshoz – közölte lapunkkal a low-cost légitársaság.

A program célja, hogy támogassa a légitársaság ambiciózus légiutas-kísérőinek pilótafülkébe vezető útját, és élen járjon a nemek közötti egyenlőség megteremtésében a légiiparban.

A 40 hónapos program a kereskedelmi pilótaengedély megszerzésére biztosít lehetőséget a légitársaság magyar, román, lengyel és bolgár bázisain jelenleg dolgozó légiutas-kísérői számára, akik kevés vagy semmilyen előzetes repülési tapasztalattal nem rendelkeznek.

A kadétoknak havi váltásban van lehetőségük a munkavégzésre és tanulmányaik folytatására. A képzési programot elvégzők előtt megnyílik az út, hogy karrierjüket a low-cost légitársaságnál építsék, miközben a cég követelményeinek megfelelő, magas minőségű oktatásban részesülnek.

A program egy 22 hónapos kezdeti földi gyakorlatból és egy 18 hónapos repülési tréningből áll, amely a Tréner repülőiskolában történik Nyíregyházán.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Forrás: Wizz Air)

Miután a kadétok megfeleltek a Cabin Crew to Captain program kijelölt feltételeinek és sikeres záróvizsgát tettek, pilótagyakornokokká válnak a Wizznél, ezt követően pedig további (haladó és Wizz Air) képzéseken fejleszthetik tudásukat. A pilótagyakornokok a sikeres végső repülési vizsgát követően elsőtisztként fejezhetik be a képzést.

Az egyedülálló program a tehetséggondozás és a vállalaton belüli sokszínűség elősegítése céljából jött létre, és támogatja a Wizz Air hosszabb távú elkötelezettségét is, amelynek keretében a légitársaság 2030-ig 25 százalékos női arányt kíván elérni a pilótái között.

A következő hónapokban a Wizz Air célja, hogy a programot a hálózatában lévő további bázisokra is kiterjesztve a pilótakarrier lehetőségét még több légiutas-kísérője számára elérhetővé tegye.