Az amerikai próbálkozások mellett most már Izlandon is nekiláttak a Wow Air utódja megalapításához. Az eddig WAB néven futó, európai verzió Play néven érkezhet, az amerikai pedig a korábbi tervekkel ellentétben először csak árut szállíthat.

A Simply Flying egy kedd reggeli sajtótájékoztató anyagára hivatkozva arról számolt be, hogy a Wow Air egykori alkalmazottja, Arnar Már Magnusson vezérigazgatóként állt a Play nevű új légitársaság élére és Airbus A320-asokkal és A321-esekkel képzeli el az újraindulást. A tervek között amerikai és európai célállomások is szerepelnek, az indulást pár A320-assal és európai városokkal szeretnék.

Tavaszig hat gépes flottát akarnak felállítani, ez után kezdhetik el az amerikai terjeszkedés vizsgálatát és 2020 nyarán indulhatnak el az első járatok a keleti partra. A légitársaság honlapján még keresi a légiutas-kísérőket.

A vezérigazgató azonban hangsúlyozta, sok még a tennivaló, bár látványterv már van, üzemelési engedély (AOC) még nincs, de már megkezdték ennek beszerzését. Egyelőre az indulás dátuma sincs tisztázva, a tervek szerint még ez év vége előtt el szeretnék kezdeni az üzemelést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jegyértékesítés novemberben kezdődhet el, az első célállomásokat napokon belül bejelenthetik.

Mindeközben az Egyesült Államokban is folyik az új Wow Air megalapítása, bár az eredeti tervekhez képest kicsit más tartalommal. Az amerikai befektető, Michele Ballarin a The Points Guy blog szerint most azt tervezi, hogy Washington és Rejkjavík között indít járatokat, de azok kizárólag árut szállítanak majd, mivel az utasforgalmi üzem megszervezése több időt vesz igénybe, mint azt számolták. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy mikor indulnak el és a géptípus sem ismert.

Az első tervek szerint már október közepén el kellett volna indulnia az első járatoknak.